• Вимоги Профспілки працівників освіти і науки України до Верховної ради та Кабінету Міністрів України

             Шановні освітяни! Доводимо до вашого відома, що Профспілка працівників освіти і науки України (в т.ч. Чернівецька обласна та міська організації Профспілки працівників освіти і науки) є активним учасником обговорень щодо проекту бюджету України на 2019 рік. Профспілкою освітян спрямовано звернення до голів депутатських фракцій політичних партій та груп у Верховній Раді України, а також до Комітетів з питань науки і освіти, бюджету, соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення з проханням підтримати позицію Профспілок України, яка ґрунтується на нормах законодавства, під час розгляду та прийняття законопроекту «Про Державний бюджет України на 2019 рік».

              Профспілка працівників освіти і науки поставила наступні вимоги до Верховної ради та Кабінету Міністрів України:

    ВИМОГИ

    Профспілки працівників освіти і науки України

    1. Встановити у Державному бюджеті України на 2019 рік розмір:прожиткового мінімуму для працездатних осіб на рівні, не меншому: з 1 січня – 5167 гривень, з 1 липня – 5335 гривень, з 1 грудня – 5503 гривні; мінімальної заробітної плати з 1 січня у розмірі 7 751 гривні, з 1 липня – 8 003 гривні, з 1 грудня – 8 255 гривень.
    2. Забезпечити встановлення у 2019 році розміру посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії на рівні трьох мінімальних заробітних плат та науково-педагогічного працівника на 25% вище відповідно до статті 61 Закону України «Про освіту» з вилученням з його Прикінцевих положень норми щодо чотирьох прожиткових мінімумів.
    3. Забезпечити встановлення розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду ЄТС на рівні не нижче мінімальної заробітної плати.
    4. Забезпечити виключення з розміру мінімальної заробітної плати доплат, надбавок, премій, винагород та інших виплат з відновленням редакцій статті 95 Кодексу законів про працю України, статті 3 Закону України «Про оплату праці».
    5. Передбачити в Державному бюджеті України на 2019 рік обсяги видатків на освіту не менше 7% ВВП відповідно до статті 78 Закону України «Про освіту» замість запропонованих 6,13%.
    6. Не допустити припинення безстрокових трудових договорів з вчителями пенсійного віку та укладення з ними строкових на 1 рік.
    7. Забезпечити підвищення на 10% розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти та інших закладів і установ освіти, а також науково-педагогічним працівникам з 1 вересня 2018 року.

              У разі невиконання даних вимог 17 жовтня 2018 року у м. Києві заплановано багатотисячну Всеукраїнську акцію протесту проти антисоціальної урядової політики підвищення цін і тарифів та неврахування позиції профспілок у проекті Державного бюджету на 2019 рік, а в разі подальшого ігнорування з боку Уряду – відбудеться страйк згідно чинного законодавства.


    Рубрики: Новини

    Напишіть відгук

    Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>